VEKOP-8.3.2-18-2018-00023

Magyar-Lakk Festékgyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

  • a kedvezményezett neve: Magyar-Lakk Festékgyártó és Kereskedelmi Kft.
  • a szerződött támogatás összege: 5 635 305 Forint
  • a támogatás mértéke: 79,999957%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A Magyar-Lakk Kft. 1994-ben alapították több évtizedes festékipari múlttal rendelkező szakemberek. 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás, mely jelenleg 3 telephelyén, több mint 50 családnak biztosít megélhetést.

Fő profilunk ipari festékrendszerek fejlesztése és gyártása elsősorban a járműipar, gépipar, építőipar számára, illetve olyan speciális festékanyagok fejlesztése, melyek a műanyag és üvegipar részére is kínálnak dekoratív, sokcélú bevonatokat. Termékpalettánk legkeresettebb termékei között megtalálhatók az oldószeres és vízzel hígítható vagy akár oldószermentes, ezen belül a levegőn száradó, hőre keményedő és többkomponensű festékek is.

Éves termelésünk nagyságrendileg félezer tonna, melynek egy része külföldi export piacra kerül kiszállításra. Cégünk alkalmazkodva a felhasználók technológiájához, speciálisan a vevői igényekre szabva fejleszti ki bevonatrendszereit. Gyártóberendezéseink segítségével lehetőségünk van néhány kilogrammos vagy akár több tonnás tételek legyártására is.

A fennállásunk óta eltelt több mint 20 év során a fejlesztő csapatunk közreműködésével több új termékcsoport is született, amelyek kiaknázzák az UV- és nanotechnológia által nyújtott előnyöket is.

A cég működését az ügyvezető irányítása mellett az alábbi munkakörben foglalkoztatott munkatársak biztosítják: irodavezető, műszaki igazgató, technológus, fejlesztő laboráns-minőségellenőr, festékgyártó, raktáros, kereskedelmi vezető, kereskedelmi ügyintéző, export-import ügyintéző, bérfestés üzletágvezető, mérnök-értékesítő, műszaki adminisztrátor.

Társaságunk küldetése, hogy olyan magas szakmai és esztétikai színvonalú megoldást kínáljunk ügyfeleink számára – a személyre szabott termékfejlesztéstől a bevonatrendszereken keresztül az alkalmazástechnológián túl a felületkezelésig – amely hozzájárul ügyfeleink termékeinek tökéletességéhez és sikerességéhez. A stabil piaci jelenlét és a hosszú távú fejlődés alapja a magasszintű szaktudással rendelkező humánerőforrás bázis.

A pályakezdő fiatalok támogatásával és alkalmazásával tovább kívánjuk erősíteni meglévő szakembereink csapatát. Célunk, hogy a gyakornokok az oktatási intézményből kikerülve, iskolai tanulmányaikat kiegészítve versenyképes, értékes szakmai tudásra tegyenek szert.

1998-ban, jelentős anyagi ráfordítással egy olyan modern minőség-ellenőrzési laboratóriumot építettünk fel, ahol a mérnök és asszisztens kollégákból álló kiváló csapatunk korszerű mérő- és laboreszközökkel felszerelve folyamatosan ellenőrzi a gyártott termékek minőségét, új termékek fejlesztésével foglalkozik és speciális vizsgálatokat végez.

E csapatot szeretnénk tovább bővíteni és erősíteni 2 fő, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált OKJ végzettséggel rendelkező gyakornokkal: 2 fő laboráns (preferált szakképesítés száma: 33 54 524 03 vegyész technikus) munkakörben. A felvett gyakornokok az alábbi feladatokat látták el: laboratóriumi mérések, minőségellenőrzés, anyagvizsgálatok, festékanyag fejlesztési feladatok, felületkezelés, mintaszórások, adminisztratív feladatok, elemzések. A projekt megvalósítási helyszíne: 2120 Dunakeszi, Székesdűlő 135. hrsz:8033.

A gyakornokok munkahelyének kialakításához, a munkavégzésükhöz szükséges eszközök is beszerzésre kerültek a megfelelő munkakörnyezet biztosításához.

A gyakornokok szakmai és munkahelyi beilleszkedésének segítése, munkájuknak, fejlődésüknek értékelése és előrehaladásuk dokumentálása céljából 1 fő vállalati gyakornoki mentor volt a segítségükre, Kun Edina személyében.

Kun Edina általános vegyész laboráns végzettséggel rendelkezik, 2011 óta dolgozik cégünknél „Fejlesztő laboráns, minőségellenőr” pozícióban. Jelenleg a feladatai közé tartozik a festékfejlesztés, minőségellenőrzés, színkeverés, festékgyártás, adminisztráció. A mentor kiválasztásánál szem előtt tartottuk, hogy szaktudásával, a szakismeretével hatékonyan járuljon hozzá a gyakornokok fejlődéséhez, szakmai tudásuk bővítéséhez.

A gyakornokok alkalmazása pozitív gazdasági hatásként jelenik meg a cég életében is, mert feladatuk szakszerű ellátásával elősegítik a hatékony és teljes körű munkavégzést.

Továbbá a termékfejlesztési tevékenység hatékonysága és gyorsasága növekszik, ügyfélkiszolgálás és a piaci lehetőségek kihasználása javul.

Célunk, hogy a gyakornokok a megfelelő szakmai támogatásnak köszönhetően a későbbiekben magas szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákká váljanak és hosszú távú munkakapcsolat kerüljön velük kialakításra.

  • a projekt befejezési dátuma: 2020.07.01

  • projekt azonosító száma: VEKOP-8.3.2-18-2018-00023

Napelemes Széchenyi 2020 Europai Szociális Alap