MOBILUX 2K kalapácslakk

A kalapácslakk egy alumínium pigmentet tartalmazó festék, mely hatásfokozó adalék hozzáadásával kalapácsütésszerű, ötvösmunkára emlékeztető felületet képez.

A kalapácslakk egy alumínium pigmentet tartalmazó, akrilát-izocianát festék, mely hatásfokozó adalék hozzáadásával a rá jellemző kalapácsütésszerű, ötvösmunkára emlékeztető felület képez. A rajzolat nagysága a szilikonadalék mennyiségével szabályozható. Kopásálló, vegyszerálló és esztétikus bevonatot eredményez, az alapfelület fényezési hiányosságainak kiküszöbölésére szolgál. Legtöbbször esztergagépek, fúrógépek, nagy felületek, pl. vonatokon az utastér belsejében a burkoló lemezek dekoratív festésére is alkalmas. Ezenkívül fém ajtófelületek, szerszámos láda, radiátor burkoló lemezeinek festésére. Zöld, szürke, kékes-szürke színekben rendelhető.

Felépítés: Az „A” komponens akrilát műgyantát, UV adszorbenst, adalékokat és oldószereket tartalmaz.
A „B” komponens alifás poliizocianát oldat. A két komponens összekeverés és kikeményítés után poliuretán bevonatot képez.
Felhasználási terület: Műszerek , műszerfalak, elektromos és egyéb gépi berendezések, általában fémfelületek díszítő jellegű, kalapácsütés-rajzolatot adó bevonására használják kül- és beltéren egyaránt. A kalapácslakk ezüst festék a Mobilux alapszínekkel színezhető.
Műszaki jellemzők A komponens Vizsgálati módszer
Megjelenés: homogén ezüstszürke színű folyadék
Nem illó anyag: 105 °C, 3 óra; min. 70 % MSZ ISO 1515
Kifolyási idő: 20 °C; DIN4; min. 80 s DIN 53211
B komponens
Megjelenés: színtelen vagy enyhén sárgás folyadék
Nem illó anyag: 105 °C, 3 óra; min. 40 % MSZ ISO 1515
KALAPÁCSLAKK
Keverési arány: (tömegrész) „A”:”B” 3 : 1
Felhasználhatósági időtartam: 20 °C;min „A”+”B”+hígító: 4 óra MSZ EN ISO 9514
Fogásbiztos száraz állapot 20 °C: 60 perc MSZ ISO 3678
Átszáradási állapot 20 °C: 24 óra MSZ ISO 9117
Fogásbiztos száraz állapot 60 °C: 20 perc MSZ ISO 3678
Átszáradási állapot 60 °C: 2 óra MSZ ISO 9117
Fogásbiztos száraz állapot 90 °C: 10 perc MSZ ISO 3678
Átszáradási állapot 90 °C: 30 perc MSZ ISO 9117
Felület- előkészítés: A Mobilux 2K kétkomponensű kalapácslakk oxidmentesített, zsírtalanított fémtiszta acélfelületeken közvetlenül is alkalmazható. Kültéri igénybevétel esetén célszerű Mobilux korróziógátló alapozót használni.
Hígítás: Az „A” és „B” komponens előírt arányú összemérése és homogénre keverése után MOBILUX 2K hígítóval, a felhordási viszkozitásnak megfelelően.
Felhordási körülmények: +15 és +25 ˚C közötti hőmérséklet, max 65 % relatív páratartalom. (A páratartalom szárítás közben sem lehet magasabb). A festékanyag kikeményedésig vízre, nedvességre érzékeny!
Felhordási módok: Levegőporlasztásos szórás, airless szórás. A kalapácsütésszerű rajzolat a hígítás mértékével, a szórási nyomás és a MOBILUX Kalapácslakk hatásfokozó adalék mennyiségének változtatásával szabályozható. A két komponens összekeverése után a kalapácslakk hatásfokozó mennyiségének (0,3-1,0%) beállításával lehet a kívánt rajzolatot elérni.
Kiadósság: 8-10 m²/kg a felhordás módjától függően, egy rétegben.
Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910 szerint eredeti, hibátlan edényzetben tárolva:
„A” komponens a gyártástól számított 12 hónap.
„B” komponens a gyártástól számított 6 hónap
Tűzveszélyes- ségi besorolás: Tf II. Tűz és robbanásveszélyes!

 


A TERMÉKISMERTETŐNKBEN SZEREPLŐ ADATOK TÁJEKOZTATÓ JELLEGŰEK!
Az adatokat legjobb műszaki ismereteink alapján állítottuk össze. Nem térhetünk ki azonban minden – többnyire a felhasználó helyi adottságaiból eredő – részletekre. Ezért kérjük, hogy festékeink felhasználása előtt kérdéseikkel keressék fel műszaki vevőszolgálatunkat.

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon nekünk!

Napelemes Széchenyi 2020 Europai Szociális Alap