BELAKVA vastaglazúr

Fa felületek és szerkezetek védő, díszítő lazúr bevonatának kialakítására alkalmas termék

Kategória:

Fa felületek, fa szerkezetek védő díszítő lazúr bevonatának kialakítására alkalmas. A bevonat lélegző, a fa erezetét nem fedi el. Használható fa házak, nyílászárók, kerti bútorok, kerítések, gerendák és más fa szerkezetek felületkezelésére kül- és beltéren egyaránt.

Felépítés: Vízzel hígítható kopolimer diszperzió kötőanyagú, időjárásálló pigmenteket tartalmazó falazúr.
Választék: Fenyő, dió, mahagóni, gesztenye, paliszander választékban és igény szerinti színárnyalatokban, selyemfényű kivitelben.
Felhasználási terület: Fa felületek, fa szerkezetek védő díszítő lazúr bevonatának kialakítására alkalmas. A bevonat lélegző, a fa erezetét nem fedi el. Használható fa házak, nyílászárók, kerti bútorok, kerítések, gerendák és más fa szerkezetek felületkezelésére kül- és beltéren egyaránt.
Műszaki jellemzők Festék Vizsgálati módszer
Megjelenés: Áttetsző színes szuszpenzió
Nem illó anyag: 105 °C, 3 óra; min. 30 % MSZ ISO 1515
Kifolyási idő: 20 °C; DIN4; min. 40 s DIN 53211
Fogásbiztos száraz állapot 20 °C: 4-6 óra MSZ ISO 3678
Átszáradási állapot 20 °C: 24 óra MSZ ISO 9117
Felület- előkészítés: Fa felület csiszolása, portalanítása és (új felület esetén) kezelése faimpregnáló favédő anyaggal.
Hígítás: Hígítani nem kell.
Felhordási körülmények: A felhordást és a szárítást +10 és +25 ˚C közötti hőmérsékleten célszerű végezni. Zárt helyen megfelelő szellőzésről kell gondoskodni, mert a túlzottan magas páratartalom a száradást késlelteti.
Felhordási módok: Felhasználás előtt a doboz tartalmát alaposan fel kell keverni. A festéket hígítás nélkül kell a felületen eloszlatni a homogén hatás eléréséig úgy, hogy az ecsettel vagy hengerrel visszatérve a fa erezetének irányában többször átdolgozzuk. Célszerű két-három réteget felhordani. A rétegek felhordása között 4-6 óra száradási idő szükséges. A rétegszám növelésével a szín mélyül. Az eszközök használat után azonnal vízzel elmoshatók.
Átvonhatóság:
Önmagával 4-6 óra száradási idő elteltével vonható át.
Kiadósság: 8-10 m²/liter.
Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910 szerint eredeti hibátlan edényzetben, +5 ˚C és +25 ˚C között tárolva a gyártástól számított 12 hónap.
Tűzveszélyes- ségi besorolás: Tf IV. Mérsékelten tűzveszélyes!
Engedély száma: A-109/2005

 


A TERMÉKISMERTETŐNKBEN SZEREPLŐ ADATOK TÁJEKOZTATÓ JELLEGŰEK!
Az adatokat legjobb műszaki ismereteink alapján állítottuk össze. Nem térhetünk ki azonban minden – többnyire a felhasználó helyi adottságaiból eredő – részletekre. Ezért kérjük, hogy festékeink felhasználása előtt kérdéseikkel keressék fel műszaki vevőszolgálatunkat.

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon nekünk!

Napelemes Széchenyi 2020 Europai Szociális Alap