BELAKVA L rozsdaátalakító

Alkalmas vas- és acéltárgyak, gépek, szerelvények, kerítések, vaskorlátok, gépkocsi rozsdásodó része, kovácsoltvas tárgyak stb. rozsdamentesítésére és dekoratív védelmére. Rozsdás vagy tiszta vasfelületre egyaránt felhordható.

Alkalmas vas- és acéltárgyak, gépek, szerelvények, kerítések, vaskorlátok, gépkocsi rozsdásodó része, kovácsoltvas tárgyak stb. rozsdamentesítésére és dekoratív védelmére. Rozsdás vagy tiszta vasfelületre egyaránt felhordható.

Az időjárás hatásainak kevésbé kitett helyeken önálló festék bevonatként is funkcionálhat, de kültéren és más agresszív hatásnak (pld. vegyi hatás) kitett helyeken az igénybevételnek megfelelő fedőfesték használata szükséges. Vizes diszperziós fedőfesték alkalmazása esetén (különösen világos színeknél) előfordulhat, hogy a BELAKVA L ROZSDAÁTALAKÍTÓ hatóanyaga elszíneződést okoz a festékrétegben, ezért javasolt oldószeres fedő festék használata.

MŰSZAKI

JELLEMZÔK

FESTÉK VIZSGÁLATI MÓDSZER
Megjelenés: Homogén eloszlású szuszpenzió
Nem illó anyag: %; 105 °C, 3 óra; min.

Kifolyási idő: s; 20 oC; DIN4; min.

25

100

MSZ ISO 1515

DIN 53211

 

 

Felhasználás:

 

A fém felületéről a lazán tapadó rozsdát és festékréteget mechanikai úton távolítsuk el. A felületnek mindennemű más szennyeződéstől is (pld. zsír, olaj, por, korom, stb.) mentesnek kell lennie. A termék csak fémes ill. rozsdás felületen fejti ki a hatását, ezért a korábban lefestett felületeken csak a rozsdásodott részeket kell kezelni. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel és két rétegben hordjuk fel. A felhordás történhet ecsettel, hengerrel, szórással esetleg merítéssel. Az első réteg felhordásakor szükség szerint 5-30 % vízzel hígíthatjuk a terméket. Csak annyi vizet használjunk, hogy a készítmény a felületen jól elterüljön ill. beszívódjon a rozsdarétegbe. A második réteget hígítás nélkül, az első réteg megszáradása után hordjuk fel.

A két réteg felhordása között, hőmérséklettől, relatív páratartalomtól függően legalább két óra száradási időt kell biztosítani! Kültéren vagy más agresszív környezetben megfelelő vé-

delmet biztosító fedőfesték (pl. zománcfesték, olajfesték, stb.) alkalmazása szükséges.

.

A festék használata esős, erősen párás időben nem javasolt!

A festéshez használt termék maradékát ne öntsük vissza a tiszta termékhez.

 

   

Az eszközök használat után azonnal vízzel elmoshatók.

 

Átvonhatóság: A bevonat átszáradása után átvonható mind vízzel hígítható, mind szerves oldószeres festékekkel.
Kiadósság: 5-8   m2/kg a felhordás módjától függően, egy rétegben (60-70m).

 

Tárolási

garanciális idő:

Az MSZ 13910 szerint eredeti hibátlan edényben, +5 ˚C és +25 ˚C között tárolva  a gyártástól számított 6 hónap.
Tűzveszélyességi besorolás: Tf IV.      Mérsékelten tűzveszélyes!

 

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon nekünk!

Napelemes Széchenyi 2020 Europai Szociális Alap