BELAKVA beton- és lábazatfesték

Száraz, kül- és beltéri betonfelületek (járófelületek, garázsok), továbbá épülethomlokzatok, lábazatok festésére alkalmas. Bevonata jó fedőképességű, esztétikus, könnyen tisztítható. Sztatikus feltöltődésre nem hajlamos, mert vékony bevonatot képez.

Az elmúlt években egyre nő a beton festékek felhasználási köre, világossá vált, hogy a sima beton felületet meg kell védeni az időjárási viszontagságokból adódó környezeti behatásoktól, betonfesték alkalmazásával a padló pormentesítése, karbantartása könnyedén megoldható nemcsak kültéren hanem beltéren is. Fontos szempont továbbá, hogy betonfestékkel esztétikus és könnyen tisztán tartható, kopásálló felület képezhető.

Felépítés: Kötőanyaga: Speciális vízzel hígítható akrilát műgyanta diszperzió.
Választék: Szürke, vörös, zöld és igény szerinti egyéb színekben, selyemfényű változatban.
Felhasználási terület: Száraz, kül- és beltéri betonfelületek (járófelületek, garázsok), továbbá épülethomlokzatok, lábazatok festésére alkalmas. Bevonata jó fedőképességű, esztétikus, könnyen tisztítható. Sztatikus feltöltődésre nem hajlamos, mert vékony bevonatot képez.
Műszaki jellemzők Festék Vizsgálati módszer
Megjelenés: homogén színes szuszpenzió
Nem illó anyag: 105 °C, 3 óra; min. 50 % MSZ ISO 1515
Kifolyási idő: 20 °C; DIN4; min. 120 s DIN 53211
Fogásbiztos száraz állapot 20 °C: 30 perc MSZ ISO 3678
Átszáradási állapot 20 °C: 3 óra MSZ ISO 9117
Felület- előkészítés: Tiszta, száraz, pormentes, megfelelő szilárdságú betonfelület kialakítása.
Hígítás: Vízzel a felhordási módnak megfelelően hígítható.
Felhordási módok: A megfelelően kialakított, előkészített betonfelületet – állapotától függően – célszerű kb. 10% vízzel hígított festékkel először kellősíteni a jó tapadás érdekében. Ezután lehet felhordani további két festékréteget. Az egyes rétegek felhordása között 2 óra száradási időt kell biztosítani. Fedett vagy zárt térben (pl. garázs) a száradás gyorsítása érdekében biztosítani kell a helyiség szellőzését, légcseréjét. Az anyag + 10 ˚C alatti felhordása nem javasolt. Használat után az edényzetet gondosan le kell zárni. A kialakított bevonatot min. 24 óra száradás után lehet közvetlen nedvesség, esővíz hatásának, vagy mechanikai igénybevételnek kitenni. Az eszközök használat után azonnal vízzel elmoshatók.
Levegőporlasztásos szóróberendezés Airless szóróberendezés Ecsetelés
Kifolyási idő (s) 18-22 50-100 Szállítási viszkozitás
Fúvókaméret 1,3 mm 0,09″-0,23″
Szórónyomás (bar) 4-5
Festéknyomás (bar) 140-180
Átvonhatóság:
Minimum 2 óra száradás után átvonható önmagával.
Kiadósság: 8-10 m²/kg a felhordás módjától függően, egy rétegben.
Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910 szerint eredeti hibátlan edényzetben, +5 ˚C és +25 ˚C között tárolva a gyártástól számított 12 hónap.
Tűzveszélyes- ségi besorolás: Tf IV. Mérsékelten tűzveszélyes!
Engedély száma: KERMI E-2000/004004-1

 


A TERMÉKISMERTETŐNKBEN SZEREPLŐ ADATOK TÁJEKOZTATÓ JELLEGŰEK!
Az adatokat legjobb műszaki ismereteink alapján állítottuk össze. Nem térhetünk ki azonban minden – többnyire a felhasználó helyi adottságaiból eredő – részletekre. Ezért kérjük, hogy festékeink felhasználása előtt kérdéseikkel keressék fel műszaki vevőszolgálatunkat.

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon nekünk!

Napelemes Széchenyi 2020 Europai Szociális Alap